Miután Talmácsi Gábor november elején megszerezte a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es osztályának világbajnoki címét, úgy nyilatkozott, nem tudja még, milyen rajtszámmal vág neki a 2008-as idénynek.

Talma a bajnoki címmel a zsebében egy újabb évet tölt a nyolcadliteres géposztályban – 2009-ben már a 250-ben indul -, ahol így használhatná az őt megillető 1-es rajtszámot. Ám már akkor is úgy vélekedett, lehet, hogy marad a 14-es.

Most a versenyeket szervező Dorna Sports kiadta a jövő évi nevezettek listáját és rajtszámaikat, amiből kiderül, a magyar motoros megtartotta a sikeres számot. Talma 2004 óta használja a 14-est, korábban a 79-es rajtszámmal versenyzett. Először a Malagutin tűnt fel az új szám, majd a KTM-nél és a Hondánál is ezzel indult. 2007-ben pedig az Apriliával már bajnoki címet hozott neki.

Misztikus jelentése nincs a számnak, Talma 2003-ban a 14. helyen végzett a világbajnoki pontversenyben. Persze nem akármilyen év volt az, hiszen ő volt az egyetlen a mezőnyben, aki az összes versenyt be tudta fejezni. Reméljük, hamarosan legalább annyian tudják majd, mint Valentino Rossi esetében a 46-ost.