25 nap múlva megkezdik az Egyesült Államokban a Saturn Astra árusítását, ami nem más mint a nálunk Opel Astraként ismert modell. Ennek megfelelően megkezdődött azoknak motoroknak a sorozatgyártása, amelyek ezekbe az autókba kerülnek majd – az erőforrások pedig a General Motors Powertrain Magyarország Kft. szentgotthárdi gyárából kerülnek ki.  

Az Astrák öt- és háromajtós karosszériával, és 1,8-as motorral készülnek majd. A modern blokk 1,8 literes, a maximális teljesítménye 138 lóerő, míg a legnagyobb forgatónyomatéka 170 Nm. Ötfokozatú manuális, illetve négyfokozatú automataváltó tartozhat hozzájuk. Várhatóan évi 50-60 ezer darab készül majd az új motorokból.


Bob Lutz, a General Motors vezetője korábban úgy nyilatkozott, azon dolgoznak, hogy olyan Európában gyártott autókat készítsenek, amiket az USA-ban is árulni lehet, illetve fordítva. Erre jó példa a Saturn Sky roadster is, ami Opel GT néven jön Európába, Ázsiában pedig Daewoo néven kerül forgalomba. De az Astra után a Corsa is a tengerentúlra készül, és a Vectra is kapható Saturn márkajelzéssel.
 
Szentgotthárdon a benzines motorok mellett Allison típusú, autóbuszok és tehergépjárművek számára készülő, automata sebességváltókat is gyártanak, de felújítanak személygépkocsi-sebességváltókat is

2006-ban 443 ezer darab motor, 461 ezer hengerfej és 21 ezer Allison váltó készült a gyárban, melynek árbevétele meghaladta a 444 millió eurót.

Végül pedig egy kis csemege: a legdrágább változat ára 3,4 millió forintnyi dollár odaát, nálunk ez 5,3 millióba kerül.