Jelentős modell- és gyártásszámbővítésre készül a BMW, ami miatt átalakítja gyártókapacitásait. Most hivatalos közleményben tudatta a bajor gyártó, hogy a MINI következő modelljét a Magna Steyr gyárthatja Ausztriában. A Grazban készülő járgány – a MINI negyedik modellje – egy szabadidő-autó lesz, árulta el a BMW.

Jelenleg a MINI összes változata az oxfordi üzemben készül, az SUV gyártásának kiadásával némi rugalmasság maradhat a gyártásban. Azaz a brit üzem maximálisan koncentrálhat a jelenlegi modellekre, nem kell azok gyártását visszafogni egy új modell miatt. Miután 260 ezres darabszámával a maximális kapacitáson üzemel az oxfordi gyár, a további darabszámemelés drága lenne.

Jelenleg a Magna gyártja a BMW kisebbik szabadidő-autóját az X3-ast. Ám a hatalmas érdeklődés miatt a BMW visszaveszi a modell gyártását, és az elsődleges piacra az Egyesült Államokba helyezi át. Várhatóan Spartanburgban készül majd az X3 következő generációja.
 
A Colorado néven emlegetett modell 2009-2010 környékén érkezhet. Az elsődleges tervek szerint évi 40 ezret gyártanak majd belőle. Látványban minis lesz, de terepjárós jegyekkel. Amellett, hogy elsődlegesen városi autó lesz, az elsőkerék-hajtás mellett összekerékhajtású változat is készül majd, állítják a kiszivárgott információk tudói.