A kínai autógyártók az elmúlt egy-két évben egyre komolyabban próbálnak betörni az európai autópiacra. Ennek a hadjáratnak az egyik diadala, hogy a Chery már itt is szerelteti össze az autóit.

Az olasz DR Motor vadonatúj, 11,8 millió eurós Macchia d’Iserna-i gyárában elkészült az első kínai autó, a Chery Tiggo 3. A kínai alkatrészekből összeszerelt közepes méretű SUV-t az olasz piacon szeretnék értékesíteni, és hogy a távol-kelti ország autóinak rossz hírnevét lemossák róla, szemérmesen DR5 néven árulják majd.    

A tervek között szerepel a DR5 német, spanyol és francia piacra való bevezetése is, 2009-re már 40 ezer darabot szeretnének legyártani. Az autó benzines és dízel változatban is kapható, az előbbi 1,6 literes, 109 lóerős motorjával 16 900 euróba (4,3 millió Ft), míg a gázolajjal működő 1,9 literes, 120 lóerős modell 21 900 euróba (5,6 millió Ft) kerül.

Az alig hét éve működő Chery az olaszországi gyáron kívül Oroszországban, Iránban, Egyiptomban, Malajziában és Uruguayban is rendelkezik összeszerelő-üzemmel.