Még egy hétig van olcsó kötelező 2 Már csak egy hetük, azaz öt munkanapjuk van az érintetteknek, hogy lemondják jelenlegi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat, ha jövőre egy másikat szeretnének. Jó tudni, hogy ezen a héten csak a lemondás zárul le, azaz péntek délutánig csak a lemondó nyilatkozatot kell eljuttatni a biztosítóhoz. Az új biztosítás megkötéséhez további egy hónap áll rendelkezésre.  

Szakértők szerint 250-300 ezren válthatnak majd az utolsó napokban. Akik interneten váltanak, pluszkedvezményeket kaphatnak (5-15%), de nekik érdemes sietniük, miután éppen a kiemelkedő forgalom miatt a legnagyobb alkuszok hamarabb zárják le “listáikat”. A piacvezető Netrisk.hu szerdán fogadja utoljára a kérelmeket, míg a Biztositas.hu és a CLB kihúzza csütörtökig, de van, amely már kedden zár.

Nemcsak online szerződésért, de már az újrakötésért is kedvezmény járhat. A legnagyobb árengedményt, 50 százalékot a Genertel adja, a legalább öt éve balesetmentes vezetés után. Itt azonban az év közbeni baleset esetén jelentősen emelkedhet a díj. Az Aegon (gyermekek után) és az Allianz is magas kedvezményeket nyújt, de a MÁV is alacsony áraival hódít, így főleg ezek a társaságok nyernek az idei kötelezőváltáson.

2008-ban átlagosan 30 ezer forint alatti díjjal megúszható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, mialatt a biztosítást váltók átlagosan kicsivel több mint 13 ezer forintot spórolhatnak.