A közlekedés szempontjából elsősorban a vasutasok és a Volán-dolgozók munkabeszüntetése okoz problémát az országban. Ám mellettük több szervezet félpályás útlezárásokkal tiltakozik, így Kazincbarcikánál, Tiszafürednél, Nyíregyházán, Szombathelyen, Veszprémben, valamint Balatonfüred környékén is fennakadásra lehet számítani. Budapestenviszont jól járhatóak az utak egyelőre.  

Délután viszont többfelé kell útlezárásokra számítani. A LIGA Szakszervezetek által meghirdetett tüntetés miatt korlátozzák a forgalmat a Kossuth tér környékén, ahová 50 ezer embert várnak a szervezők.

A Kossuth téren lesz tüntetés (kép:kossuthter.hu)

A Kossuth téren lesz tüntetés (kép:kossuthter.hu)

A Kossuth téren lesz tüntetés (kép:kossuthter.hu)


Tilos megállni szerdán reggel hattól este tízig az V. kerületben az Alkotmány utcában, a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, a Kossuth téren a Szalay utca és a Miniszterelnöki Hivatal parkolója között. Nem lehet majd parkolni a Zoltán utca és Szalay utca Kossuth térhez közelebbi szakaszain sem.

Nemcsak a demonstráció miatt, hanem a magyar-görög futballmérkőzés miatt is forgalomkorlátozásokat vezetnek be Budapesten. Ma déltől nem lehet megállni kocsival a Dózsa György út, Tököli út és Ifjúság utca közötti részén. Az Ifjúság utcában a Stefánia út és a Kerepesi út közötti szakaszon tilos a parkolás. Emellett szerda este 18 órától éjfélig a zuglói Ifjúság útjának egy szakaszát is egyirányúsítják.

A félpályás útlezárásokról részletesen:

– a 26-os számú főúton, Kazincbarcika külterületén;
– a 84-es számú főúton, Kópháza területén;
– a 33-as számú főúton, Tiszafüred külterületén;
– a 4-es számú főút 218-219-es km-szelvényében;
– a 47-es számú főút 6-7 km-szelvényében;
– a 41-es számú főút Nyíregyháza területén;
– Szombathelyen, a Markusovszky Kórház és a Március 15. téri orvosi rendelő között;
– a 86-os számú főút 73-as km-szelvényében;
– Veszprém belterületén, a Budapesti úton és a Kossuth utcában;
– a 71-es számú főúton Balatonfüred belterületén;
– a 7-es számú főút 202-203-as km-szelvényében.