A Hennessey – nem, a konyakhoz nincs köze – amerikai tuningműhely a Dodge Viperre épülő, már amúgy is megvadított Venom Viperből GT-verziót készít. A Venom GT-t minden idők leggyorsabb, legbrutálisabb utcai járgányának szánják.

Az egyelőre csak a tervezőasztalon létező tanulmány a Viper Venom 1000 lóerős ikerturbós V10-esét kapná majd, amelyet ultrakönnyű karosszériával párosítanának. A tervek szerint a mindössze 1225 kg tömegű, középmotoros autó hatsebességes szekvenciális váltójával nulláról százra 2,5, 300-ig pedig 14 másodperc alatt gyorsul majd.

A cégnél hangsúlyozzák, hogy a Venom GT-t kimondottan “Veyron-ölőnek” szánják, saját művük előnyeként pedig a valódi sportosságot említik, ami abból fakad, hogy a Venom majd’ 700 kg-mal könnyebb, mint a Bugatti szörnyetege.

Bár egyelőre még nem kapott zöld utat a tanulmány, máris több megrendelés érkezett. A gyártást először két darabbal kezdik, az első példány 2009 elején kerülhet majd gazdájához, ha pedig elég nagy az érdeklődés, a nagyobb példányszámú szorozatgyártás is elindulhat.