Hobbiversenyzőknek és kezdő pilótáknak találták ki a nemrég elhunyt ralivilágbajnok, Colin McRae nevével fémjelzett sportkocsit. Az autó időközben elkészült, amit közel 30 szerencsés már ki is próbálhatott. A McRae-projekt mögött álló Enduro úgy döntött, hogy a nagyobb hasznon reményében elkészíti a jármű rendszámos változatát is.

“A föld útjainak 83 százaléka még ma sem aszfaltozott. Úgy véljük, jelentős érdeklődés lehet ezért az orosz, az indiai és a kínai piacon egy offrod-stílusú sportkocsira, nem is beszélve a közel-keletről” – mondta az Enduro mérnöke, Barry Reynolds.

Elsőként dízelellel

Elsőként dízelellel


A kialakítás nem esik majd messze a versenyváltozattól, azaz marad a csőváz és a négykerék-hajtás, de hangcsillapítást és kényelmesebb utasfülkét szerelnek a Dakar-ralis stílusú gépre. Benzin- és dízelmotorral is elkészítik a sportkocsit, sőt előbb a gázolajos készül majd el. A Peugeot által fejlesztett 2,7 literes V6-os HDi 240 lóerős, maximális nyomatéka 520 newtonméter. A benzinesnél 350 lóerő áll majd szemben a kocsi 1550 kilogrammos tömegével.