Az Opel nyáron jelentette be, hogy a július 15 és augusztus 5 között eladott gépkocsik után egy-egy fát ültet. Jól sikerült a járművek értékesítése így több mint kétezer fát, facsemetét ültettek el a cég székhelyének otthont adó Budaörsön.

“Miközben az Opel és anyacége a General Motors világelső az üzemanyagcellás nulla emissziójú járművek fejlesztésében, nekünk fontos a jelenre és a környezet megóvásáért tehető kis lépésekre koncentrálnunk. A faültetés egyszerre szimbolikus és valóságos akció ennek a célnak az érdekében.” – mondta Megyeri György igazgató.

2000 fát ültettek el

2000 fát ültettek el

2000 fát ültettek el


2008-ban érkezik az első környezetbarát EcoFlex Opel modell, amely egy Corsa 1,3 CDTI lesz, kilométerenként csupán 119 gramm CO2 kibocsátással. A cég rövidtávú stratégiájában meghatározó szerepet játszanak az új kisméretű Eco-Turbo benzines és dízelmotorok, amelyek az ugyanolyan teljesítményű, de nagyobb hengerűrtartalmú motorokat váltják fel.

Emellett korszerű műszaki megoldásokkal szeretné az Opel rövid- és középtávon tovább csökkenteni a fogyasztást. Ide tartozik az elektromos szervokormány, amely csak tényleges kormányzáskor vesz fel energiát, a ?Start/Stop” rendszerek leállítják a motort ha szükséges, például piros lámpánál.