Concept 1 Series tii néven állította ki idei hatodik tanulmányautóját a BMW a Tokiói Autószalonon. Az újdonsült jövevényről egyelőre nem ismert túlságosan sok részlet, a képek viszont magukért beszélnek. A koncepció az alaphelyzetben is sportos széria 1-es Coupéra épül, amiből most egy még extrémebb, még sportosabb kisautót

Gyorsabb lesz, de mennyivel?

Gyorsabb lesz, de mennyivel?


faragtak az értelmi szerzők, a 60-70-es évekbeli sportautók formajegyeivel.

A fehér színű kiállítási darabon a fekete alkatrészek nem csak a látványt szolgálják, ezek egyben a súlycsökkentés aktív eszközei is.  A motorháztető, a külső visszapillantó tükrök karbonból készültek, közelről szemlélve kivehető az anyag jellegzetes mintázata.

A maximális vezetési élmény biztosításához további módosítások is történtek. Optimalizálták a légbeömlők méretét és elhelyezését, sőt apró szárnyakat is elhelyeztek az autón, hogy nagyobb súly jusson a hátsó, hajtott tengelyre. A képek azt is elárulják a karosszériát alacsonyabbra ültették.

Fickósítottak valamit a belsőn is, ami így még inkább egy sportautót idéz. Fejtámlával egybeépített sportülésből kell rángatnia a háromágú, fehér küllős kormányt a vezetőnek, ami mögött hasonló színű a fordulatszámmérő hátlapja is.

Az autó menetteljesítményéről nem nyilatkozott a BMW, így nem tudni mennyivel lett gyorsabb, könnyebb a szériánál, mint ahogy azt sem, mikor lehet szériaérett a koncepció.