A Frankfurti Autószalon egyik legnagyobb durranása az volt, amikor a Volkswagen bemutatta az up! tanulmányautót, amely a cég új világautójának hírnöke. A bemutatót egy tesztnek szánta a cég, és mivel a visszajelzések rendkívül pozitívak voltak, így jöhet a sorozatgyártás.

Azóta tudjuk, hogy többféle változatban, sőt Skoda és SEAT márkanevek alatt is árulják majd a járművet. A Tokiói Autószalonon újabb koncepcióautót állított ki a Volkswagen. A space up! megmutatja, milyen lehet ötajtósan a

Könnyű beszállni

Könnyű beszállni

Könnyű beszállni


német gyártó olcsó modellje.
 
Formailag hasonló a két autó, de 3,68 méteres hosszával, mintegy 23 centivel nyúlánkabb az up!-hoz képest. Bár mindkettőben négy ülésnek jut hely, utóbbi sokkal tágasabb, hátul is utazhatnak felnőttek. Az első ülések forgathatók, így kis nappalivá is varázsolható a space up! A hátsó ülésekben beépített gyerekülés van.

Ha úgy adódik, igazi áruszállítóvá alakulhat a jármű. Míg négy üléssel 220 literes a csomagtartó, a hátsókat lehajtva 1,1 köbméteresre bővíthető a hely. A rakodás sem gond, hiszen hátul aszimmetrikusan osztott, míg oldalt egymással szemben nyíló ajtókat találunk. B-oszlop nincs, így beszállni is egyszerű.

2,4 millió forint kürül lehet az ára

2,4 millió forint kürül lehet az ára

2,4 millió forint körül lehet az ára


Az egyszerű, de modern utastérben két monitort is elhelyeztek. Az egyik a műszerfal szerepét tölti be, tájékoztatva a vezetőt a sebesességről, az üzemanyagtank állapotáról és más hasonló adatokról, a középső érintőképernyőről pedig a légkondicionáló, a hifi vagy navigációs-rendszer vezérelhető.

Ahogy a VW Bogár, úgy az utódjának szánt up! változatok motorja is hátul van, ami lehet környezetkímélő dízel, benzines vagy elektromos motor is. Ezúttal egy közvetlen befecskendezéses benzinmotor kapott helyet benne.