Ha azt mondjuk, Porsche, az emberek 99 százalékának a sportkocsi jut eszébe. Ez rendben is van, hiszen az a cég fő profilja, ám az 1972-ben alapított Porsche Design a férfiaknak készülő kiegészítők területének egyik vezető luxusmárkája.

Most azonban még tovább mentek, nem egy elegáns tollat vagy karórát készítettek, hanem egy komplett konyhát. Speciálisan férfiaknak! Azért, mert a felmérések szerint egyre több férfi érdeklődik a “konyha és főzés” témája iránt.

A bútoroknál a legrégebbi német bútormárkaként számon tartott Poggenpohl segített, míg a gépeket a Miele szállította. Itt azonban nemcsak sütőre, mikróra, szagelszívóra kell gondolni, ez a konyha ugyanis high-tech audio-video rendszerrel is rendelkezik. Sőt az elektromos eszközök már nem gombokkal, hanem szenzoros kapcsolókkal kezelhetők.

Hifi és LCD kijelző is van

Hifi és LCD kijelző is van


Különböző méretű, egyénileg összeállítható alumíniumprofilokból felépített vázszerkezet szolgál az új konyha alapjául, amelyben a szekrényelemek tetszés szerint helyezhetők el. A díszítéshez, üveget, fát és gránitot alkalmaznak. Ezzel egy a Porschéra jellemző letisztult formavilágot hoztak össze.

A Poggenpohl Porsche Design konyha különleges megoldása, hogy a szekrényeken nincsenek fogantyúk. Elegendő csupán egy könnyed nyomás, s a kihúzható szekrények és fiókok a precízen dolgozó mechanikának köszönhetően szinte maguktól nyílnak.

Egyelőre az ár és a műszaki adatok sem ismertek, így azt sem tudjuk, 0-ról 250 fokra mennyi idő alatt hevül a sütő!