Európában várhatóan 2008 elején, a Genfi Autószalonon ismerkedhetünk meg a Mazda egyterűjének felfrissített változatával. Az új Mazda5 Japánban (Premacy) már idén látható lesz.

Ahogy ez egy ráncfelvarrásnál várható volt, a kocsi megőrizte alapvetően sportos karakterét, csak apróbb módosítások történtek. Újak a lámpák elől-hátul, ahogy a lökhárítók is mások lettek, de átalakult a hűtőmaszk is. Azoldalsó irányjelzők ezentúl a tükörházból villannak, a féklámpában izzók helyett LED-ek égnek.

A forma változatlan

A forma változatlan


A jövőben sem 5+2, hanem 6+1 jellegű utastérrel készül a Mazda5. Azaz három sorban két-két ülést találunk, de a középső sor foteljei között kihajtható egy hetedik szükségülés is. A hírek szerint elsősorban a jobb anyagok jelentik az újdonságot a megújult egyterűben.  

A motorokról annyit, hogy a 2,0 literes benzines 145, illetve 151 lóerős változatokban is elérhető, de a 2,3-as 165 lovas is bekerült. Ezek azonban a Japán változatok, Európába ezek közül várhatóan csak a leggyengébb jön, de mellette lesz 1,8-as (120 Le) és 2,5-es (170 Le) benzinmotor, illetve 2000-es (140 Le) dízel is.