Már több Renault-felsővezető is megerősítette, hogy a Renault szeretne egy sportkocsit a cég palettájában. Legutóbb Patrick Blain, a Renault kereskedelmi és marketingvezetője beszélt a vállalat jövőjéről.

Várhatóan 2010-re készülhet el az új modell, amely egy igazi élményautó lesz. Elsődleges feladata, hogy hasznot hajtson a Forma-1-be fektetett dollármilliókból. Jelenleg a Renault ugyanis nem rendelkezik igazi sportmodellel, ami az F1-es tudást hirdethetné, és visszahozná a befektetett összeget, legföljebb a márkaimázst növeli.

A legendás Alipne A110

A legendás Alipne A110


Most egy újabb vezető az Automobilwoche című német lapnak elárulta, a Renault fel akarja támasztanai az Alpine nevet. Ezen a néven 1960 és 1995 között készültek autók, de az Alpine a fénykorát a 60-as 70-es években élte, amikor a ralipályákon remekeltek autóik.

Nem egy önálló márkáról lesz szó, mint a Dacia feltámasztásakor, hanem csak jelzésről az autókon. Korábban azt mondták, a roadster lehet a három év múlva érkező kocsi, amely a Mazda MX-5-öt szeretné kenterbe verni vezetési élményben. Alig várjuk!