Közép-Európa legkeresettebb használtautója három- vagy ötajtós, ezüstszínű, benzinmotoros és kb. 1.5 millió forintba kerül, derül ki az AAA AUTO használatautó-kereskedelmi hálózat felméréséből.

A cég magyarországi, csehországi, szlovákiai, lengyelországi és romániai eladási statisztikáira alapozott felmérésből kiolvasható, hogy a legkedveltebb márkák országonként eltérőek, Magyarországon a Suzuki a legnépszerűbb, közép-európai átlagban a Skoda, Renault, Ford, Opel és a Peugeot.

Míg Csehországban és Szlovákiában az ezüst mellett igen keresett a piros autó, a fekete viszont nem, ez Magyarországon pont fordítva van, a feketét kedveljük, a pirosat nem. A lengyelek és a románok az ezüst/szürke után a kéket kedvelik leginkább.

Csehországban háromszor annyi kombit adtak el, mint Magyarországon, ott minden ötödik autó kombi. A térségben mindenhol azok az autók vezetik a népszerűségi listát, amelyeknek van külön ajtaja a hátsó üléssorhoz is. Sőt, míg máshol jól fogynak, Magyarországon csupán a vevők 16 százaléka vásárol 3 évnél fiatalabb használtautót.

Motorok terén sem egyformák a kelet-európai országok igényei, Romániában az AAA AUTO által 2006-ban eladott összes jármű 49 százaléka dízelmotoros volt, Csehországban viszont csak 30 százalékos az arányuk, Lengyelországban 26, Szlovákiában 19, míg Magyarországon csupán 16 százalék volt. Ugyanakkor elmondható, hogy a dízelmotoros járművek iránti kereslet mind az öt országban állandóan emelkedik.