A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerint az eddiginél jobban kellene ellenőrizni a személygépkocsival végzett gyakorlati oktatás során teljesített órákat. Ezért kötelezővé tennék az oktató járművek felszerelését az oktatási időre, a megtett távolságra, a tanulóra és az oktatóra vonatkozó azonosítási adatok rögzítésére alkalmas elektronikus berendezéssel ? derül ki a Világgazdaság cikkéből.  

A GKM célja, hogy a tanulók ténylegesen levezessék a vizsgához szükséges minimális távolságokat, ami növelné a friss jogosítvánnyal rendelkezők tudását. Másfelől letisztítanák a piacot, mert a szakma szerint jelenleg több olyan ajánlat is van a piacon, amely elvileg nem lehetne életképes, de a tanulók bukására alapoz, amikor pluszpénzt fizetnek a pótórákért.

Többféle elképzelés van a rendszerre, az egyik, egy GPS műholdas járműkövető rendszer árát 40-50 ezer forintra becsülik.

Ezenkívül ? ahogy arról már beszámoltunk– a GKM új jogosítványt vezetne be Magyarországon. A B1-es papírt a hazai négykerekű miniautók használóinak kellene megszerezniük, amit eddig jogosítvány nélkül lehetett használni.

Forrás: Világgazdaság