Hivatalosan holnap, a Transpotec Logitec kiállításon leplezik le Milánóban a Fiat új kishaszonjárművét. A 30 évvel az eredeti Fiorano bemutatása után az új autó is ugyanezt a nevet kapta, bár Európában már nem kapható, Brazíliában még gyártják.

Mindössze 3860 milliméter hosszú a járgány, ami főként városban tehet jó szolgálatot tulajdonosának. Hátul 2,5 köbméteres rakrészt alakítottak ki, de az utasülés lehajtásával ez a felület 2,8 m3-re bővíthető, ilyenkor 2,5 méteres tárgyak is elférnek. A rakodás történhet a jobb oldali toló-, vagy a hátsó duplaszárnyas ajtón keresztül. A rakodóperem csupán 53 centiméter magas.

Mutatós

Mutatós

Mutatós


Háromféle motorral kerül forgalomba a Fiorino. Az 1,2-es benzines 69, az 1,4-es 100 lóerős. Akit inkább az alacsony fogyasztás érdekel, annak a 75 lóerős 1,3-as dízel ajánlható, ez csupán 4,5 litert fogyaszt átlagosan.

Mint ahogy a külseje is igen mutatós, a felszereltsége sem teherautós, persze mindenért fizetni kell. A biztonságról légzsákok és ABS, a kényelemről elektromos ablakok, központi zár, tolatóradar gondoskodik.

A kocsi a Tofas törökországi gyárában készül majd, de nemcsak Fiat, hanem persze Citröen és Peugeot márkanevekkel, előbbi a Nemo, utóbbi a Bipper nevet kapja. Állítólag az autóból nem készül majd személyautó-változat.