Ausztrália népautója a volt az 1953-ban bemutatott Holden FJ. Két évvel ezelőtt a General Motors 2005-ben Holden Efijy néven feltámasztotta a járgányt, pontosabban elkészítette 21. századi szuperkocsi-változatát.

Az Efijy Chervolette Corvette C5 alapra épült, és egy megpiszkált 6 literes V8-assal látták el, amely 645 lóerőt tudkipréselni magából. A gyönyörű formatervű tanulmány 2007-ben el is nyerte az USA-ban az év tanulmányautója címet. A külső mellett a belső is az ötvenes éveket idézi, persze a mai igényekhez igazítva: GPS, érintős LCD-kijelző is került bele. A tanulmány előállítása 1,2 millió dollárba került, és a gyártó a bemutatáskor kijelentette, hogy egyedi darabról van szó.

Irány a galéria!

Irány a galéria!

Irány a galéria!


Azóta azonban számos vastag pénztárcájú érdeklődő is megkereste már a Holdent azzal, hogy szeretnék megvásárolni az Efijy-t. A kérők között arab olajsejkek, üzletemberek, de még az orosz elnök, Vlagyimir Putyin öccse is ott volt. A hírek szerint a Holden beadta a derekát, az Efijy sorozatgyártásba kerülhet. Na persze korlátozott példányszámban, így a tömeggyártás biztosította olcsóságra nem érdemes számítani, az elkészült darabok ára a bemutatódarabé környékén lesz majd.

Biztosak lehetünk azonban abban, hogy lesz olyan aki hajlandó a szépségért majd’ 200 millió forintnak megfelelő összeget fizetni, tippünk szerint az ember, akinek 2788 autója van, ebből is beszerez majd egyet.

Videó: