Nem vicc: autófóliázó kupa! 1

Ebből is van bajnokság!

Egy autó hátsó ablaküvegét kell fóliával bevonniuk az idei délkelet-európai autófóliázó verseny résztvevőinek a balatonkenesei elődöntőn októberben.

A verseny egy kétnapos szakmai konferencia záró rendezvénye lesz, hét ország képviselteti magát: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovénia, összesen 180 fővel.

“A hátsó szélvédő fóliázása a legnehezebb, mert az íves, domború háromdimenziós felületre sík fóliát kell felvinni. Minden versenyzőnek adott idő áll a munka befejezésére. A zsűri az értékeléskor azt figyeli többek között, hogy nem került-e por, hajszál, vagy egyéb szennyeződés a fólia és az üveg közé, valamint a vizuális átláthatóságot, az élek vágását” – magyarázta Gál Péter, az Európai Üveg-fólia Szövetség igazgatóságának tagja.

A Magyarországon és Európában is negyedik alkalommal megrendezett verseny döntője novemberben, Németországban lesz, ott egy másik autótípus hátsó szélvédőjét, valamint egy oldalablakot is be kell fóliázni. A magyar résztvevők általában döntős helyen végeznek, 2003-ban az európai versenyen másodikak lettek.