Hú de gyorsan készül az M7-es 2Az eredetileg megadott ütemtervhez képest egy nappal korábban, ma délután három és négy óra között megnyitják az M7-es autópálya előző sávját.

Augusztus 21-től lezárták az M7-es autópálya Budapestről kivezető szakaszát.
A burkolatfelújítás első periódusa a jobb pálya teljes lezárását igényelte az autópálya első öt kilométerén, miközben a forgalmat az M1-M7 elválási pontjánál teljes egészében az M1-es autópályára terelték.

Mivel a felújítás a magyar gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részét érinti, ezért a munkavégzés az indulástól kezdve két műszakban és teljes kapacitással folyik, így vált lehetővé, hogy előbb változtassanak.

Korábban úgy tervezték, hogy szeptember 1-jén indult volna a második ütem, amikor már a fenti terelés mellett részben az M7-es is használhatóvá válik, alternatív útként, ugyanis a szembeoldal egyik sávjába terelik a Budapestről a Balaton felé haladókat. A 13-as kilométerszelvénynél vezetik vissza a forgalmat a jobb pályára. Ez a megoldás természetesen jelentősen enyhíti a szóban forgó szakasz forgalmát.

Mint az Állami Autópálya Kezelő közleményében tudatta, az előzetes várakozásokhoz képest a társaság szakemberei a forgalomterelés kiépítése óta csupán két alkalommal tapasztaltak nagyobb torlódást az érintett szakaszon.