Ma éjfélig jár pénz az autósoknak 2Augusztus 13-ig, azaz ma éjfélig lehet benyújtani a jogtalanul beszedett regisztrációs adó visszaigényléséről szóló kérvényeket annál a fővámhivatalnál, amelyik a regisztrációs adót eredetileg kiszabta.

Azok jogosultak az adó részleges visszatérítésére, akik 2004. május 1. és 2005. december 31. között helyeztek forgalomba Magyarországon külföldről behozott használt gépkocsit. A kérelmezőnek bizonyítania kell, hogy be is fizette az adót, amelynek egy részét most visszakéri.

A határidő elmulasztása esetén azonban igazolási kérelem előterjesztésére már nincs lehetőség. Azaz, aki elkésik, nem kaphat pénzt. A regisztrációs adó részleges visszatérítéséről szóló törvény 2007. február 15-i hatálybalépése óta 28 ezer kérelem érkezett be, melynek 90 százalékát már feldolgozták. Az eltelt idő alatt a kamatokkal együtt már 4,5 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a vám- és pénzügyőrség.

Ám eredetileg 73 ezer kérelemmel és 8-10 milliárd forint visszafizetésével számoltak, mert az adott időszakban ennyi használt autó után fizették meg a regisztrációs adót.