Dubaiban sikerült lefotózni ezt a különleges járművet. Az autó egy Bugatti Veyron, amelyből amúgy sem rohangál túl sok az utcán, de ez itt egy Pegaso Edition. Az meg mi? A világsajtó is csak találgat.

Elképzelhető, hogy a legendás spanyol autóépítő cégre utal. A Pegaso a tönkrement Hispano-Suisa romjaiból épültfel. Az autókért Wilfredo Ricart felelt, aki a szakmát Enzo Ferrari mellett tanulta. A nevet a görög mitológia Pegazusáról Első autójukat, a Pegaso Z-102-est az 1951-es Párizsi Autószalonon mutatták be. Az autó akkor igencsak elképesztő, 250 km/órás tempóra volt képes.


Ami igazán különlegessé teszi a Veyront, az a rendszáma, ami C1. Úgy hírlik, csak a sejkek használhatnak egy számjegyű rendszámot, a többi gazdag legföljebb egy betű és két szám kombinációjában gondolkozhat. Ám a jármű tulajdonosa nem sejk, de még nem is arab, hanem egy orosz üzletember. A lakása sem semmi, beköltözött a világ egyetlen hétcsillagos hoteljébe, a Burj El Arabba, mondjuk itt a legkisebb “szoba” is 170 négyzetméteres.

Persze ez is csak pletyka, de állítólag  2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett a C1-C12-es rendszámokért az üzletember, aki komoly autógyűjtő is. A garázsában olyan autók állnak, mint a McLaren SLR vagy Pagani Zonda F. Azt mondják, a Bugatti motorja sem széria, az eredeti 1001 helyett ebben az autóban 1200 lóerő tombol.
 

Roger Federer és Andre Agassi a Burj El Arab helikopterleszállóján: