Mi már egy évvel ezelőtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rossz példát mutat azzal, hogy nem használja a biztonsági övet kampányfilmjében.

A héten viszont a Blikk közölt fotókat politikusokról, akik biztonsági öv használata nélkül utaztak autóban. Köztük volt Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is. Azok után, hogy a támadók elől menekülő Halas TV munkatárást megbüntették, amikor öv nélkül autózva épp a rendőröket hívta mobiltelefonján, akkor a közvélemény joggal várja az eljárást a kormányfő ellen is.

Ma a kormányszóvivő kijelentette, ha a kormányfő szabálysértést követett el, és emiatt eljárás indul ellene, akkor vállalja annak következményeit is. Tehát befizeti a szabálysértési bírságot. Ha a rendőrség feljelentést tesz, Gyurcsány Ferencnek ehhez le kell mondania a parlamenti képviselőkhöz hasonlóan őt is megillető mentelmi jogáról.

Daróczi Dávid kormányszóvivő kijelentette: a miniszterelnök elkötelezett híve annak, hogy Magyarország igazságosabb legyen, ahol a törvényeket mindenkinek be kell tartania, és nincsenek kivételezettek, kiváltságosok.

Forrás: MTI