160 új járművel gazdagodott a rendőrség autóparkja. A Skodák átadásánál Bencze József elmondta, hogy 2005-ben egy kormányhatározat kötelezte a rendőrséget három évre szóló, összességében háromezer (évenként ezer) gépjármű bérletére és beszerzésére. Erre, illetve csapatszállító gépjárművek beszerzésére hárommilliárd forint kerete van a rendőrségnek.

A rendőrség úgynevezett flottakezelési szerződés keretei között, közbeszerzési eljárással kiválasztott cégtől bérli az autókat. A most átadott gépjárműveket még 340-nel egészítik ki, így augusztus végéig 500 autót kap a testület.

Bencze József hangsúlyozta, hogy a bérleti szerződés értelmében minden költséget, vagyis a járművek biztosítási díját, üzemeltetését, üzemanyagát a bérbeadó állja. A bérleti szerződés lejártával minden autó visszakerül a tulajdonosához ? tette hozzá.

A most átadott 160 autóval együtt a rendőrség összességében 2500 bérelt gépjárművet üzemeltet. Az autók a szolgálati követelményeknek megfelelő technikai színvonalat képviselik, valamennyi típusban van légkondicionáló berendezés és ABS is.

Forrás: FigyelőNet