Brit lesifotósoknak sikerült lencsevégre kapniuk a Mercedes S-osztály hibrid változatát nem messze Norwichtól. A helyszín nem véletlen, hiszen ott székel a Lotus Engineering. A különleges megoldásairól híres mérnöki gárda újabban elektromos és hibrid hajtóműveken dolgozik, nemrég adták el APX nevű szabadidő-autójukat egy amerikai gyártónak.
 
A brit Autocar információi szerint a Lotus szakemberei segédkeznek a Mercedesben működő vezérlőrendszer beállításában, amely az elektromotorok aktiválását irányítja. A rendszert már ismerhetjük, hiszen az autót tanulmányként megmutatták.

Piros lámpánál a benzinmotor leáll

Piros lámpánál a benzinmotor leáll


Az elektromos hajtóművet a hagyományos benzinmotor és nyomatékváltó közé építik be. A hibrid modellben 3,5 V6-os benzinmotor kap helyet, amely önmagában 268 lóerős, de az elektromos motorral majd 300-at tud, miközben az átlagfogyasztása csupán 8,2 liter.

Nem kell sokat várni az autó sorozatgyártású változatára sem, ez lesz az egyik a 18 környezetbarát modell közül, amit a Frankfurti Autókiállításon mutat be a Mercedes.

Eddig, aki luxus hibridben gondolkodott, az a Lexust választotta, hiszen a japán gyártónak több alkalmas járműve van. A csúcsmodell Lexus LS 600h-ban is elektromos motorok segítik a benzinest.