Hazánkban nem mondható olcsónak, ha valaki jogosítványt szeretne, 100 000 forintba simán belekerül a legolcsóbb, de ennek a dupláját is elkérhetik, ha bukdácsol a tanuló.  Többen megerősítették, hogy aki elsőre át akar menni, nem árt, ha hálapénzt nyújt át a vizsgabiztosnak, különben jön a bukás, a pótdíj, ami súlyos összegeket emészt ismét fel.

Szlovákiában jóval olcsóbb a tanfolyam, illetve ott kizárólag rendőrök vizsgáztatnak, ezért nem érdekük a buktatás és a többszörös pótvizsgáztatás. Szlovákia egyes régióiban negyedannyiért juthatunk vezetői engedélyhez – tudta meg a Magyar Hírlap.

Az újságnak egy párkányi autósiskola-vezetője elmondta: ők a legdrágábbak a környéken, de egy személyautó-vezetői jogosítvány vizsgadíjakkal együtt 13 200 koronába (95-99 ezer forint) kerül náluk. Kelet Szlovákiában 55 ezer forint alatt is elérhető a jogosítvány.

Persze ne rohanjunk azonnal északnak, mert a tanfolyam elvégzésének feltétele, hogy a külföldi állampolgár rendelkezzen legalább 185 napos ideiglenes lakcímmel Szlovákiában.
Vizsgázni magyarul vagy tolmáccsal is lehet, és van kétnyelvű oktatás is.

Tavaly óta jelentősen megugrott a teherautó- és autóbusz-vezetői jogosítványok iránti érdeklődés, míg a személyautókéra csökkent a kereslet.