Június 30-án, szombaton kezdték meg a Hungária körút felújítását a Kacsóh Pongrác úti felüljáró és a Kerepesi út között. Ez a hétvégén még nem jelentett akkora problémát, hiszen az ország talán legnagyobb kamionforgalmát bonyolító útszakaszon a kamionstop miatt a nehézgépjárművek nem haladhattak. Az igazi próba mától lesz, a hétköznapokon.

Nem a teljes út felújítására kerül sor csak a legrosszabb állapotban lévő külső egy, vagy két sávon dolgoznak majd. 20 napig tartanak a korlátozások, amiről a szakemberek azt mondják, hogy ekkora munkára ez igen rövid határidő. Ez úgy lehetséges, hogy a hétvégeken is dolgoznak, annak kihagyása 5-6 nappal hosszabb kivitelezési időt jelentene.

Elvileg a hétvégén a Kacsóh Pongrác úti felüljárótól Thököly útig végeztek a munkákkal a belváros felőli “belső” oldalon, innen folytatják hétfőn. A tervek szerint a hét végére a Kerepesi útig jutnak el. Ezután a “külső” oldalon dolgoznak, de a már leaszfaltozott oldalon is lesznek munkások, akik a szerelvények szintbe helyezését végzik.

Hétköznapokon csak egy sáv lezárására kell számítani, hétvégenként viszont lesznek időszakok, amikor csak egy sáv lesz járható, azaz két sávon folyik a munka.