A német Wirtschaftswoche beszámolója szerint Dieter Zetsche, a felbomlóban lévő DaimlerChrysler elnöke kifuttatná a Mercedes A-osztályt, azaz utód nélkül szűnne meg a kisautó.

Persze nem maradna belépő modell nélkül a stuttgarti gyártó 2011 után sem, inkább két modellel helyettesítenék a mostani legkisebb csillagos járművet. Egyfelől a B-osztály új variánsát kínálnák a vevőknek, másfelől Zetsche egy sportos kompaktautót is szeretne. Ennek elsődleges feladata lenne, hogy konkuráljon a BMW 1-es és az Audi A3-as sorozatával, – amely legújabb tagját Magyarországon gyártják majd. Az autó az elképzelések szerint a C-Sportcoupéhoz hasonló lenne, csak kisebben.
 

Nincs benne kardán

Nincs benne kardán


“Nem foglalunk állást semmilyen a jövőbeni modelleket érintő spekulációkról? – mondta válaszában a DaimlerChrysler szóvivője. Mindazonáltal azt is kifejtette, hogy a 2004 óta piacon lévő új A- és a 2005 óta kapható B-osztály egyaránt kiemelkedően fontos része a Mercedes kínálatának, s mindkettő igen sikeres.

Mindazontál a Mercedes számára az A- és B-osztály komoly fejlesztési költséget jelent, hiszen ellentétben a többi modelljével ezek elsőkerék-hajtásúak, így azokhoz sok-sok új műszaki elem szükségeltetik.