Fotósok lencsevégre kaptak a Nürburgringen egy Lamborghini Gallardót. Mi ebben az érdekes? Állítják, nem a megszokott V10-es motor volt benne. A kissé átalakított orr-résszel és jól láthatóan módosított kipufogóval köröző tesztautóban állítólag V8-as motor dolgozik.

Úgy hírlik, a sportkocsi hangja is ezt az elméletet támasztja alá. Ha ez igaz, akkor valószínűleg az Audi R8-ban, illetve az RS4-ben is használt 4,2-es blokkot építik majd be. Az Audi vezetése szeretné csökkenteni a fejlesztési költségeket, mégpedig úgy, hogy az R8 számára elkészített dolgokat a Lamborghininél is beveti.

420 lóerős V8-as lehet benne

420 lóerős V8-as lehet benne

420 lóerős V8-as lehet benne


Egyesek tudni vélik, azzal teszik különbözővé az új modellt az Audi R8-tól – leszámítva persze a külső jegyeket -, illetve a jelenlegi Gallardótól, hogy csak a hátsó kereket hajtja a motor. Korábban már lehetett arról hallani, hogy nemcsak a motor, de az R8 hátsó futóműve is átkerül a Gallardóba a következő modellfrissítéskor.

Erre azért lesz szükség, mert a Gallardo csúcsváltozata akkor már 550 lóerős lesz, és az Audi futóműve ehhez a teljesítményhez is alkalmas, miután hamarosan érkezik a hasonló teljesítményű RS8-as. Ebbe állítólag az RS6-os duplaturbós motorja kerülhet majd.