Frankfurtban mutatja be a Renault az új Laguna ötajtós és kombi változatát. De mint ahogy azt a Renault-nál elárulták nekünk, nem ezek lesznek az egyetlen modellvariánsok. Várhatóan egy évvel később, azaz a Párizsi Autószalonon állítják ki a Laguna Coupét. Az autó formailag a 2004-ben kiállított Fluence tanulmányautóra emlékeztet majd, de a tavaly ősszel látott Nepta-koncepció jegyei is visszaköszönnek.

Brit újságok tudni vélik, hogy az autó a többi Lagunához hasonlóan 4,7 méter hosszú karosszériával készül, így amellett, hogy belül négy felnőttnek kényelmes helyet kínál, jut elég tér a csomagoknak is. Míg a külső szembe megy a hagyományos Lagunák konzervatív megjelenésével, addig az utastér megegyezik minden modellben, ez főleg a

A Fluence hátsója megmaradhat

A Fluence hátsója megmaradhat

Négy felnöttnek jut hely


műszerfalra igaz.
 
A Laguna Coupé megkapja a Renault-csúcsmodellek 3,5 literes Nissan eredetű V6-os motorját. A 260 lóerősre ígért erőforrás az első kerekeket hajtja hatfokozatú manuális, vagy automata váltón keresztül. Ezenkívül 2,0 literes benzines és dízelmotorok is lesznek. Mindkettő turbófeltöltést kap, és 170 lóerő körüli teljesítménnyel bírnak majd.

Azért, hogy a hagyományosnál sportosabb vezetési élményt nyújtson, a kétajtós modellt feszesebb rugókkal és stabilizátorokkal látják majd el. Ám az igazi érdekesség az elektronikusan vezérelt négykerék-kormányzás lesz. A csúcsmodellekhez kínált kiegészítő jelentősen növeli a jármű kanyarsebességét és stabilitását.