A Navteq, a világ egyik legnagyobb digitális térképszállítója mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy piacra dobta Lengyelország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország részletes térképadatbázisait.

Az öt ország – melyek a régió leggyorsabban fejlődő gazdaságait képviselik – több mint egymillió kilométernyi úthálózattal rendelkezik. Magyarországon harminchét város és körzete szerepel a gyártó által kiemelt szinten.  Ez azt jelenti, hogy a térképek valamennyi utat tartalmazzák, és ezen felül azokat az egyes útszakaszokhoz rendelt, a közlekedés szempontjából lényeges tulajdonságokat is.

„Felméréseink szerint igen nagy kereslet tapasztalható ezekben az országokban a navigációs rendszerek iránt, és legtöbben kifejezetten a több országot magában foglaló, a szabadidős utazáshoz jól használható térképek iránt érdeklődnek.” – mondta el Mary Hardwick, az Európa, Közép-Kelet és Afrika régióért felelős termékigazgató.

A részletes térképekkel a Navteq a legnagyobb lefedettséget kívánja megvalósítani Közép-Európában egyetlen gyártótól. Térképei Albánia, Fehéroroszország, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Észtország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia úthálózatait is tartalmazzák.

A gyártó térképeit nem csak a TomTom vagy a Garmin élvonalbeli GPS navigátorgyártók, hanem a Google-től kezdve a BMW-n át az UPS-ig vagy a Pioneer-ig sok vállalat alkalmazza megoldásaihoz, feladatai elvégzéséhez. Hazánkban a Fővárosi Vízművek Ztr. munkatársai is ezt használják.

Forrás: PDAMánia.hu