Fokozódik a dugó Budapesten 2 Hétfő hajnalban újabb útszakaszok felújítása kezdődött el Budapesten. Óbudán a Vörösvári út Bécsi út és Flórián tér közötti részén dolgoznak. Először eltávolítják a régi útburkolatot, majd átépítik a buszmegállókat, de a járdákat is felújítják. Végül aszfaltoznak, majd felfestik a burkolati jeleket.

Az építkezés miatt napközben csak egy-egy sávon haladhat a közlekedés, a nagy helyigényű munkálatokat éjszaka végzik majd. A munkaterületen 30 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás lép életbe. A kivitelezés összesen 21 napig tart és több mint 255 millió forintba kerül.

Szintén ma látnak hozzá az Erzsébet híd közelében a Döbrentei út és Döbrentei tér felújításához. A forgalmat végig fenntartják, de sávszűkületekre és szakaszos sávlezárásra számítani kell. A munkaterületen legfeljebb óránként 30 kilométeres a maximálisan megengedett sebesség, és tilos lesz parkolni. A felújítás összesen 15 napig tart, és több mint 50 millió forintba kerül.

A XXII. kerületi Anna utcában is munkához látnak az útépítők, akik az Ady Endre út és a Törley tér közötti szakaszon dolgoznak. Itt is új aszfaltot terítenek az útra. A buszmegállók mellett a járdaszegélyek is megújulnak. A munkák során szakaszosan sávlezárásra kell számítani, az autósokat jelzőőrök terelik. Ezen a helyszínen is 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van életben, és parkolni sem lehet. Az Anna utcában a 20 napig tartó felújítás csaknem 30 millió forintba kerül.