Várhatóan ősszel, a Frankfurti Autószalonon leplezi le hivatalosan a Mercedes-Benz az új C-osztály kombi változatát. Ezt már nem is titkolják annyira, ahogy képeken is látszik a tesztek során szinte már alig takarják el az autót.

Ahogy az várható a T-modell is követi a limuzin átgondolt, de sportos formavilágát. Az enyhén eső tetővonal, az

Ilyen lehet takarás nélkül

Ilyen lehet takarás nélkül

Ilyen lehet takarás nélkül


oldalán futó emelkedő él, mind a dinamikus hatást erősíti. Bár a gyár szeretné elhitetni, hogy valami különleges lámpa kerül a kocsi farára, a képeket jobba megnézve látszik, hogy az is követi a négyajtósét.

Műszakilag nem sok újdonságra kell számítani, minden bizonnyal kissé átalakítják a hátsó futóművet, ahol szintszabályozás is elképzelhető.  A motorkínálat is a limuzinét követi majd, a benzines paletta C180 K-tól (156 Le) a C350-ig terjed (272 Le). Három dízel közül választhatnak a vevők, a leggyengébb a C200 CDI (136 Le), a paletta tetején pedig a 3,0 literes V6-os C320 CDI áll (224 Le).

Ami különbséget jelenthet, hogy a hírek szerint a kombiból nem építenek igazi AMG modellt, tehát a 6,3 literes V8-as nem kerül be kínálatba. Minden autóba kerül majd menetstabilizáló valamint első, oldalsó, függöny- és térdlégzsák is.