Mostantól kezdve szombaton délután két órától vasárnap éjfélig minden hétvégén lezárják a Margit híd Budára vezető oldalának külső fogalmi sávját. Ezt Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere jelentette be tegnap. Az okot pedig László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke adta meg.

Ugyanis nem útfelújításról van szó, hanem a Margitszigetre érkező bicikliseknek szeretnének kedvezni egy kerékpársáv kialakításával. A szeptember végéig tartó akcióban az oszlopokkal és szalagokkal elzárt részenbiztonságosan közlekedhetnek a kerekesek, míg az ilyenkor jelentősen megemelkedő gyalogosforgalom haladhat a járdán.

Nem ritka az ilyen eset

Nem ritka az ilyen eset

Nem ritka az ilyen eset


Állítólag az autósoknak nem kell tartaniuk dugótól, mivel forgalomszámlálási adatok alapján engedélyezte a városháza az ideiglenes bicikliút kijelölését. Ha elkészül az M0-s északi hídja, akkor kezdik meg a Margit híd felújítását.

Demszky Gábor szerint a rekonstrukciót várhatóan 2009-ben kezdhetik el. Margit híd felújítását 12 milliárd forintból tervezik, ennek egy részét EU-forrásokból fedeznék. Az “új” híd a mainál szélesebb lesz, s külön biciklisávot alakítanak ki rajta.