Jet-skivel a gyorshajtók ellen 2 A korábban átvett kishajó után egy jet-skit is kapnak a tiszai vízi rendőrök. Szombaton a Tisza-tavi rendezvénysorozat tiszafüredi évadnyitóján vehetik át az egyenruhások a járművet, amit a Yamaha hazai importőre bocsát rendelkezésükre.

Szükség is lehet rá, mert a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság területén egyre nagyobb számban vannak gyors motoros hajók és más motoros vízi sporteszközök, melyek használói sokszor egyáltalán nem veszik figyelembe a Hajózási Szabályzatot.

Az idegenforgalmi idényre átadott 3 személyes jet-ski rendkívül alkalmas a járőrözésre, vízi járművek és fürdőzők ellenőrzésére, csakúgy, mint a vízből történő mentésre is.

Európában már több ország rendőrsége ugyanilyen eszközöket vetett be a vétkesekkel szembeni fellépésre, mert ezekkel a sporteszközökkel sokszor idéznek elő balesetveszélyes helyzetet, illetve okoznak jelentős károkat.

Persze nem ez az első különleges rendőrjármű, hiszen Németországban fut az utakon egy 730 lóerős Mercedes rendőrautó is.

Forrás: Havaria Press