Új Chrysler forgalmazók Európában? 2 Hamarosan felbomlik a DaimlerChrysler konszern, melyből a Chrysler csoportot az amerikai Cerberus Capital Management vásárolta meg. Az amerikai autógyártó jelenleg 1000 kereskedővel rendelkezik Európa szerte, és a következő két évben szeretné ezt a hálózatot bővíteni, további 100 kereskedővel ? árulta Thomas Hausch, a Chrysler nemzetközi értékesítésért felelős elnök helyettese az Automotive News Europe-nak.

A Chrysler a nagy európai országokban a mostani importőrökkel folytatná az együttműködést.
Addig, amíg le nem zajlik az új cégek struktúrájának kialakítása, vélhetően szerződéses viszonyban maradnak és a Cerberus fizet majd az importőri szolgálatokért.

Az Automotive News által megkérdezett kereskedő, optimistán készül a Daimlertől való elszakadásra. A Spanyolországban 56 szerződött partnerrel bíró Chrysler csoport elnöke, Francisco Salazar Simpson például nagy befektetést vár a Cerberustól, ami javítana a nyereségen. Szakértők is úgy válik, hogy a küszöbön álló leválás segíthet a Chrysleren.  

Ezalatt a Chryslernek újabb problémákkal kell megküzdenie. A vezetőség maga ismert el, hogy gondok vannak autóikkal. Bob Lee, a Chrysler motortervező részlegének vezetője elárulta, hogy alábecsülték a konkurenciát és túl alacsony minőségű autókat gyárt, kiemelve a Sebring és a Nitro modelleket.