A Citroën 2007 utolsó negyedévétől Európa több országában is forgalomba hozza a C4 Sedan kivitelét, amit eredetileg a kínai piacon mutattak be. Ez lesz a C4-es kínálat harmadik darabja, emellett kétajtós kupéként és ötajtós ferdehátúként kapható a francia gyár járműve. A modellekből piaci bevezetésük óta több mint 547 000 darabot adtak el.

Elsősorban azoknak lehet jó választás, akik sokszor kettőnél többen utaznak, illetve nagy csomagtartóra van szükségük. Hiszen bár ugyanarra az alapra épül a Sedan is, de 10 centivel hosszabb (2,71 m) tengelytávval készül,aminek köszönhetően nagyobb helyet biztosít a hátul ülő utasok számára. A csomagtartója 513 literes, ami

Jó nagy csomagtartóval

Jó nagy csomagtartóval

Jó nagy csomagtartóval


kiemelkedőnek mondható, aki többre vágyik, annak jó hír, hogy szériában 2/3-1/3 arányban osztottan dönthető ülésekkel szerelik.

Kétféle motorral indul a C4 Sedan bevezetése, az egyik benzines, a másik dízel, mindkettő 1,6-os. Az azonosan 110 lóerős motorokhoz ötfokozatú sebességváltó tartozik, és mindkettő megfelel az Euro IV-es emissziós normáknak.

A biztonságról a szériatartozékként beépített első, vezető- és utasoldali légzsákok, illetve a blokkolásgátló és az elektronikus fékerőelosztó gondoskodik.