Immár hivatalosan is megnézhetjük, miként fog kinézni a Volkswagen új tanulmányautója.  A  még álcázott Tiguánt jelenleg is próbálgatják. A sivatagi teszt elsősorban a karosszéria és az elektronikus berendezések működésének vizsgálatára fektette a legnagyobb hangsúlyt.

A Tiguan új generációs navigációs és rádiórendszert is kap, amely 30 GB-os merevlemezt és 6,5 colos érintőképernyőt is tartalmaz. Ez a képernyő parkolásnál a tolatókamera képét jeleníti meg, megkönnyítve ezzel azt, amit szükség esetén magától is el tud végezni az autó. Gombnyomásra kapcsolható terepjáró üzemmódban számtalan, a mostoha útviszonyok melletti vezetést segítő rendszer is aktiválódik a járgányban.

Ötféle motor választható majd az orrába

Ötféle motor választható majd az orrába

Ötféle motor választható majd az orrába


Érdekes, hogy kiviteltől függően alakítják ki az orr terepszögét, így az inkább városi használatra tervezett “Trend & Fun” és “Sport & Style” modelleknél 18, míg a terepjárásra is alkalmas “Track & Field” 28 fokos terepszöggel bír. Ötféle motorral – három benzinessel és két dízellel – érkezik majd a Tiguan, amelyek mindegyike feltöltős.