Immár hivatalosan is megnézhetjük, miként fog kinézni a Volkswagen új tanulmányautója.  A  még álcázott Tiguánt jelenleg is próbálgatják. A sivatagi teszt elsősorban a karosszéria és az elektronikus berendezések működésének vizsgálatára fektette a legnagyobb hangsúlyt.

A Tiguan új generációs navigációs és rádiórendszert is kap, amely 30 GB-os merevlemezt és 6,5 colos érintőképernyőt is tartalmaz. Ez a képernyő parkolásnál a tolatókamera képét jeleníti meg, megkönnyítve ezzel azt, amit szükség esetén magától is el tud végezni az autó. Gombnyomásra kapcsolható terepjáró üzemmódban számtalan, a mostoha útviszonyok melletti vezetést segítő rendszer is aktiválódik a járgányban.

Ötféle motor választható majd az orrába

Ötféle motor választható majd az orrába


Érdekes, hogy kiviteltől függően alakítják ki az orr terepszögét, így az inkább városi használatra tervezett “Trend & Fun” és “Sport & Style” modelleknél 18, míg a terepjárásra is alkalmas “Track & Field” 28 fokos terepszöggel bír. Ötféle motorral – három benzinessel és két dízellel – érkezik majd a Tiguan, amelyek mindegyike feltöltős.