Mától újabb dugók a fővárosban 2 Ki tudja hányadszor az utóbbi években, de újra dugóra kell számítaniuk a Budapest III. kerületében közlekedőknek. Ismét felbontják ugyanis a Lajos utcát, az Árpád fejedelem útja és a Szépvölgyi út között.

Először felmarják a burkolatot több mint fél kilométer hosszan, átépítik a szegélyt és a buszmegállókat, majd a hétvégén megkezdődik az aszfaltozás. A szokásos kétszer kétsávos út helyett ekkor egy-egy sávot használhatnak az autósok, legfeljebb 30 kilométeres óránkénti sebességgel. Reméljük lesz olyan akinek sikerül elérni ezt a tempót, de várhatóan inkább a lépésben haladáshoz hasonlít majd.

Ezalatt csatornarekonstrukcióik kezdődnek a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában a Raoul Wallenberg és a Radnóti Miklós utca között, ahol 68 méter hosszan építik át a vezetékeket. Az utcát leszűkítik, tilos lesz parkolni, a trolik megállóit áthelyezik. A XXII. Kerületben is dolgoznak majd, ott a Gádor utcában az Arató és Szepesi utca között építik át csaknem 200 méter hosszan a csatornát. Az erre autózók félpályás útlezárásra számíthatnak a forgalmat jelzőlámpa irányítja majd.

Útfelújítás kezdődik kedden XX. kerületben a Tinódi utca és a Határ út között a Baross utcában. Az útfelület mellett megújulnak szegélyek és a buszmegállók is.