Kisszériás sorozattal ünnepli a cég a Silver Ghost születésének századik évfordulóját. Az első Silver Ghostnak nevezett Rolls-Royce 1907-ben készült el, és hamar híres lett csendes, megbízható motorjáról, műszaki tartalmáról. Ugyanebben az évben a Silver Ghost egy nem mindennapi rekordot is megdöntött, a London-Glasgow közti távot 27-szer (összesen 23 128 kilométert) tette meg úgy, hogy közben egy pillanatra sem állították le a motort. Kategóriájában aranyérmet nyert a skót megbízhatósági versenyen is, ahol több számban is jeleskedett, többek között a legmegbízhatóbbnak járó díjat is bezsebelte.

Csak 8 millióval kerül többe

Csak 8 millióval kerül többe

Csak 8 millióval kerül többe


Több mint 6000 darab Silver Ghost készült 1907 és 1925 között, amelyek a világ minden szegletébe eljutottak. Többségük, hála a lelkiismeretes tulajdonosoknak, mind a mai napig remek állapotban van.

Hűen a hagyományokhoz, a modern Rolls is ezüstszínű fényezést kapott. A járgány 21 colos, króm középrésszel készült kerekeken gördül, és a belsejében sem fukarkodtak a különleges, drága anyagok használatával.

A különleges kiadású Phantom Silver mindössze 22 ezer fonttal (8,1 millió forinttal) kerül többe, mint a “sima” Rolls-Royce 80,6-95,7 milliós ára.