Június 1-jétől új üzemanyag jelenik meg a Mol kínálatában. Az Evo Neo névre keresztelt üzemanyag legfőbb ismertetője, hogy biokomponenseket is tartalmaz legalább 4,4 százalékban. Ez azért is fontos, mert 2010-re az Európa Unióban árusított üzemanyagoknak 5,75 százalékos arányban tartalmazniuk kell biokomponenseket. Amelyik üzemanyag nem ilyen, arra magasabb adót szabnak ki.

Persze azért is jó, mert elvileg ennek az üzemanyagnak a használata kevésbé terheli a környezet, miután a Mol szerint a járművek ezzel kevesebbet fogyasztanak, így szén-dioxidból is kevesebb jut a levegőbe. És most jön az, hogy mi is az a biokompones. Nem akármit, etil-tercier-butil-étert kevernek a benzinhez, ami megújuló természetes anyagokból készül.

Az új, szintén 99-es oktánszámú üzemanyag a korábbi Evót váltja fel. Az áráról egyelőre annyit árul el a Mol, hogy a korábbi prémiumbenzineknél olcsóbban lehet majd hozzájutni. Az új üzemanyag bevezetésével kisebb arculatváltáson is átesnek a cég töltőállomásai.

Persze, aki nem vágyik a motor kopását, súrlódását csökkentő csúcsbenzinre, az is lehet környezettudatos, miután a Mol a 95-öshöz is kever a jövőben bioanyagokat.