A Suzuki Wagon R+-t kisebb módosításokkal Opel márkajelzéssel, Agila néven is forgalmazták, s a jövőben sem lesz másként. Ugyanis a hamarosan bemutatkozó új Agila alapjait is esztergomi modell adja majd. Tegnap megmutattuk miként is fest majd a Suzuki Wagon R+ utódja a Splash, ennek az autónak lesz a testvére a kis Opel.

 

Állítólag a négy légzsák széria, az ESP feláras lesz

Állítólag a négy légzsák széria, az ESP feláras lesz

Állítólag a négy légzsák széria, az ESP feláras lesz


Formailag és méretében is ugyanaz a két modell, csupán kisebb részek, lámpák, lökhárítók mások, hogy az egyes márkák jegyei jobban érvényesüljenek. Elődjéhez képest 24 centivel hosszabb kivitelű az új, immár nem is annyira kicsi Agila, amely magasságát viszont megőrzi.

 

Az ötajtós, ötszemélyes járgány három motorral készül majd, a két benzinmotor a Suzukitól érkezik, a dízel a Fiat-GM közös fejlesztése. A legkisebb a háromhengeres 1000-es 65 lóerős, az erősebb benzines 1,2 literes 65 lóerős, ez utóbbi nemcsak ötfokozatú manuális váltóval, de automatával is választható. Ahogy az előző Agilában itt is 1,3-as a gázolajos modell.

 

Ősszel indul a modell sorozatgyártása, nem máshol, mint Esztergomban, ahol nemcsak Opel, de Vauxhall (jobb kormányos) modelleket is összeszerelnek majd. A frankfurti bemutató után 2008 tavaszán kerülnek a kereskedőkhöz az első autók. A gyár becslése szerint évente 120 ezer fogy majd az Agilából, ami így jelentősen megemelheti a magyar gyár termelését, újabb munkahelyeket teremtve.