Nemcsak az egyik leggyorsabb a nemrég megépített Porsche Cayenne S alapokra épülő mentőautó, hanem terepjáró-képességeinek hála, még nehezen, rossz utakon megközelíthető helyszínekre is könnyedén el lehet vele jutni.

Mi ne várjunk hasonló mentőautóra

Mi ne várjunk hasonló mentőautóra

Mi ne várjunk hasonló mentőautóra


Belsejét a különleges igényeknek megfelelően teljesen átalakították, így a jobb első ülést hamar eltüntették az autóból, helyét a becsúsztatható hordágy rögzítőkerete vette át. Hasonlóan végezték a hátsó ülések is, oda ezután a mentőautó speciális életmentő berendezései kerültek. A beteg mellett helyet foglaló orvosnak ugyan megmaradt egy ülés, de ez közel sem ugyanaz, mint ami eredetileg a Cayenne-ben volt.

Csomagterében az EKG és egyéb orvosi műszerek mellett a Vészhelyzetben előszeretettel használt defibrillátor is a szériafelszereltség részét képezi. Egyelőre azonban hiába tárcsázzuk a 104-et, értünk biztosan nem hasonló mentő érkezik majd, hogy kórházról kórházra túrázzunk vele, így inkább vigyázzunk magunkra. A Cayenne mentők a Porsche saját tesztpályáin és üzemei területén teljesítenek szolgálatot.