Ennyi jut majd

Átírta a főváros és a kormány az úgynevezett Budapest Szerződést. Demszky Gábor főpolgármester és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még az országgyűlési választások kampányában arról állapodott meg, hogy minden egyes forinthoz, amelyet Budapest útfelújításra költ, a kormány hozzáad egy másik forintot.

Tarlós István a fővárosi közgyűlés fideszes frakcióvezetője viszont úgy nyilatkozott, hogy eddig egy fillért sem utalt át a felújítások támogatására az állam.

Demszky Gábor főpolgármester a találkozón egyébként 2 milliárd forint megszerzését kérte Kóka János gazdasági és közlekedési minisztertől, ennyi hiányzik a fővárosnak az útfelújításra 2007-re odaítélt összegből.

Demszky Gábor aztán elmondta, hogy Budapest a korábbi támogatás felével, azaz 50 fillérrel is beérné, figyelembe véve, hogy szűkösek a költségvetési források. Végül abban állapodtak meg, hogy közösen áttekintik, hol tart a 40 pontos szerződés végrehajtása, és a vállaltakat milyen ütemezésben tudják végrehajtani.

“2006-ban megállapodást kötöttünk, hogy összesen 3 milliárd forinttal támogatjuk a fővárosi útfelújításokat. Ennek az összegnek a lehívására 2007-ben lehetőség lesz. Ezen felül főpolgármester úr megfogalmazta a főváros igényét további 2 milliárd forintra, amelyet igyekszünk előteremteni.” – mondta Kóka János a megbeszélés után.