Harc a parkolótársaság ellen? 2

“Félúton nem fogunk megállni, mindenképpen utánajárunk, hogy éri-e kár a fővárosi önkormányzatokat a jelenlegi parkolási rendszer pénzügyi elszámolásában? – nyilatkozta a FigyelőNetnek Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnök asszonya. Dávid Ibolya ez ügyben levélben fordult Gyurcsány Ferenchez és Orbán Viktorhoz.

Más módon kényszerítik ki

 
Ha az MSZP és a Fidesz nem támogatja a bizottság felállítását bizottság felállítását, akkor az MDF hosszabb, keservesebb munkával más módon kényszeríti ki a testület felállítását, vagy a szerződések felülvizsgálatát – mondta az elnök asszony. Erőteljes kommunikációs kampány keretében sulykolják tovább, hogy ezek előnytelen szerződések, amelyekkel az önkormányzatok rosszul járnak. Dávid Ibolya egyébként nem érti, hogy a történetben szereplő Centrum Parkoló Kft.-nél miért olyan idegesek, miért fenyegetőznek perekkel, ha a társaság szerint korrektek a szerződések.

 

Számháború

 
Az egész ügyet a Figyelő-ben megjelent cikk robbantotta ki, amelyből az derül ki, hogy a főváros hét kerületében szolgáltató Centrum Parkoló Kft. bevételeinek jóval kevesebb részét fizeti be az önkormányzatok kasszájába, mint a Budapesten működő másik két társulás. Egészen pontosan a Centrum bevételeinek 27, a másik két társaság viszont 32, illetve 55 százalékát, ami – főleg utóbbi esetében – igen jelentős különbség. 

 

Cáfol a Centrum

 
Fürst György, a kft. ügyvezetője a FigyelőNetnek azzal érvelt, hogy a Centrum az eszközeit – így például a parkolóórákat – bérli, amikért kemény pénzeket fizet havonta, ellentétben a másik két társulással, melyeknél az önkormányzatok fizették ki a használt eszközöket. Fürst szerint az is jelentős különbség, hogy a másik két övezetben a sok főútra nem érvényesek a kedvezmények, míg náluk rengeteg az ingyenes kedvezményezett, miközben a bevételre eső üzemeltetési költségek a Centrumnál ezért magasabbak.

Forrás:FigyelőNet