Akár nyereményjátékban is részt vehetne az új és a régi Corolla Verso, hogy mi a különbség a két modell között. Külsőleg ugyanis alig észrevehetően rajzolták át a 2004-ben bemutatott, így idén szinte kötelező modellfrissítésen átesett kocsit.

 

Hasonlóan az új Yarishoz és Aurishoz, a hűtőmaszk-lökhárító együttes vaskos függőleges “oszlopokat” kapott, beépülve ezzel a Toyota családi arculatába. Mellesleg az új első ütközővel a Verso karosszériája 10 milliméterrel hosszabb is. Hátul a kissé átalakított lámpatestekről azonosíthatóak az új modellek.

 


Motorok szempontjából egyetlen említhető újdonság az, hogy mostantól a 2,2 literes dízel gyengébbik, azaz 136 lóerős változata is elérhető részecskeszűrővel. Nálunk ugyan még kevesen gondolkodnak ennyire környezettudatosan, de Nyugat-Európában a vevők igénylik, hogy kevesebb korom kerüljön a levegőbe.

                                                              

Az öt új karosszériaszín és belső kárpitok mellett mostantól kétzónás légkondicionáló és jobb hifi is kérhető a Corolla Versóhoz. Az audiorendszer ezentúl az MP3- és a WMA-fájlokat is felismeri, illetve képes bluetoothkapcsolaton kommunikálni. Mind a tolató, mind az első lökhárítóban lévő, a kikanyarodást támogató kamerákat átdolgozták, hogy azok jobban segítsék a vezetőt.

 

Nyár elején, június-július hónapokban jelennek meg a kereskedésekben az első felújított Corolla Verso-modellek. Tavaly 95 471 Versót adtak el Európában, 2007-re 93 000 jármű értékesítésével számol a japán gyár.