Újra feltűnik a televízióban Arnold Schwarzenegger, ezúttal azonban nem egy akciófilmben, hanem az MTV zenecsatornán. Persze nem énekelni fog a korábbi Mr. Universum hanem a Pimp My Ride című showban lép fel autójával.

 

Schwarzenegger: 800 lóerővel a környezetért 1
Schwarzenegger: 800 lóerővel a környezetért 9


Ebben a műsorban lerobbant autókból varázsolnak feltűnő, divatos járgányt különféle kényelmi és műszaki, köztük zenei felszerelések beépítésével. Schwarzenegger esetében 1965-ös Chevrolet Impaláját alakítják át környezetkímélőbb modellé.

 

A normál esetben nem csekély üzemanyagot fogyasztó V8-as motor helyét az átalakítás során biodízel üzemanyaggal működő erőforrásra cserélik. Ettől nemhogy lassabb, hanem gyorsabb lesz a gép, hiszen az új blokk közel 800 lóerős, de sokkal fontosabb, hogy jóval kevésbé szennyezi a környezetet. A „bio-rakéta” mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul nulláról 100-ra.

 

Fellépésével az osztrák származású kormányzó az alternatív üzemanyagok és a klímaváltozás elleni harc jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet. Kalifornia egyébként is élen jár a környezetvédelemben, tavaly vállalta az állam, hogy 2020-ig 25 százalékkal csökkenti az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását.

 

Kalifornia kormányzója szerint a környezetvédelmi mozgalomnak szexisnek kell lennie, ha sikert akar elérni. Washingtonban elmondott beszédében saját karrierjéhez hasonlította a feladatot, ahogy neki is sikerült testépítőből politikussá lenni, úgy kell a környezetvédőknek is vonzóvá tenni mozgalmukat, megváltoztatni annak imázsát.

 

A Terminátor kocsijának átalakítását bemutató műsort április 22-én, a Föld napján mutatja be az MTV.

Aki nem tudja milyen a Pimp My Ride, itt egy rész: