“Több mint három évtizedes szünet után újra beindul a hazai motorkerékpár-gyártás Magyarországon” – jelentette be Mázló Imre, a Pannónia Motors Magyarország vezetője, aki hozzátette: “Ezzel egy új fejezet kezdődik a hazai járműgyártás történetében, amelynek eredményeképpen újra a piacra kerül a legendás Pannónia márka.”

Klasszikus forma és sok króm, ilyen az új Pannónia

Klasszikus forma és sok króm, ilyen az új Pannónia

Klasszikus forma és sok króm, ilyen az új Pannónia


Még 2002-ben fogott össze egy maroknyi Pannónia-rajongó, akiknek köszönhetően létrejött egy vállalkozás, amely a márka újraélesztését és az új modell kifejlesztését tűzte ki célul. Ennek nyomán a részletes piackutatást és a többévi kutató-fejlesztő munkát követően még az idén megkezdődik az új Pannóniák értékesítése.

Magyarországon 1975-ben a csepeli gyár bezárásával szűnt meg a Pannónia motorkerékpárok gyártása és forgalmazása, a márka iránt azonban töretlen volt az érdeklődés a hosszú szünet ellenére is. “Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az új modellt bemutassuk a nagyközönség számára is” ? érvelt Mázló Imre.

A bejelentéssel egy időben megkezdődik a márkaképviseleti rendszer kiépítése is, így nemsokára az érdeklődők az ország több pontján is megtekinthetik és kipróbálhatják az új kétkerekűeket.

A Pannónia TL 2007 modelleket négy színben forgalmazzák. A járgány motorja négyütemű 234 köbcentis, a legnagyobb teljesítménye 18,5 lóerő. Azaz továbbra sem a száguldásról, inkább hangulatos suhanásról lehet szó.