Idén éri el csúcspontját a Suzuki háza táján végzett technológiai és emberierőforrás-bővítés, amely a jövőre tervezett 300 ezres gépkocsidarabszám legyártásához szükséges. Az anyagi beruházás a gyár összes termelőüzemét érinti, de az idei év végére tervezett új modell megjelenésére – ami várhatóan az új Wagon R+ lehet – is komoly összeget költ a vállalat.

Tavaly 50 milliárd forintnyi összeget költött a gyár fejlesztésre, de idén az öt termelőüzem között egyenletesen eloszló összeg még ennél is nagyobb lehet.

Az előző évben 164 ezer autó gördült le a gyár szalagjairól, ami a 2005-ös évhez képest 20 százalékos növekedést jelent, míg az áhított háromszáz ezres darabszámhoz idén további 38 százalékos növekedést terveznek a Suzukinál.

A jelenlegi 400 robot mellé további 250 érkezik a hegesztőcsarnokba, szintén vadonatúj sajtológéppel is gazdagodik a gyártósor, de gondolnak az ott dolgozó 4800 munkásra is. Létszámukat idén ezerrel szeretnék megnövelni, és emellett az üzemi étkezőt, az oktatótermeket, az öltözőket, a pihenőhelyiségeket, valamint a vállalati parkolót is bővítik.