A héten bemutatott megújult 1-es BMW-t szeretné az amerikai piacra is bevezetni a gyártó. Várhatóan 2008-ban kezdődhet meg a jármű értékesítése a tengerentúlon. Jelenleg a 130i áll az egyes sorozat csúcsán, 265 lóerővel ezt árulnák odaát, de úgy hírlik a BMW elkészíti a 135i-t, amivel új vezér kerülhet az alsó-középkategória élére.

A 135i motorja megegyezik az általunk is tesztelt 335i erőművével. A számkód 3.0 literes benzinmotort takar, amit két turbóval is elláttak, így érve el a maximális 306 lóerős teljesítményt. Miután a hármas is elképesztően hasított, ezért az 1-es igazi vadállat lehet majd.

Egyes pletykák szerint a 135i az 1-es sorozat M kiviteleként kerülhet forgalomba, de az M Gmbh vezetője, Ulrich Bruhnke cáfolta, szerinte egy önálló M1-hez új motort kellene fejleszteni, és ez nem érné meg. A vezetési élményt sportfutómű és önzáró differenciálmű fokozná.

Az USA-ban csak a háromajtós egyes kerül forgalomba, az ötajtóst nem árulják, viszont lehet, hogy ott jelenik meg előbb az egyes kabrió és a kétajtós limuzinszerű kupé.